View this page in English

De heer Drs. B. Biemans MA

De heer Drs. B. Biemans 

Drs. Bert Biemans MA is in Gorinchem geboren en na een stageperiode bij een groot Amerikaans Ingenieursbureau in New York City waar hij tevens aan New York University economie studeerde, is hij in 1968 aan de Universiteit van Amsterdam met zijn studie economie begonnen die hij in 1974 met een doctoraal examen heeft afgerond.

Na een internationale carri╦re in het bedrijfsleven in onder andere de bouw- en luchtvaartsector en bij het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag is hij in 2003 Kunstgeschiedenis gaan studeren, aanvankelijk aan de Universiteit Leiden en vervolgens aan de Universiteit van Amsterdam.

In juni 2007 heeft Biemans zijn masterbul Kunstgeschiedenis gehaald met als specialisatie: De schilderkunst in de 17de eeuw. Zijn scriptie heeft hij onder begeleiding van dr. Marten Jan Bok en Prof. dr. E.J. Sluijter geschreven over het aantal schilderijen dat in de 17de eeuw in de Republiek is gemaakt.

In 2007 keerde Biemans weer in Gorinchem terug, waar hij in augustus wethouder werd. Samen met mevrouw Annet Ardesch, beeldend kunstenaar en de heer Rob Kreszner, algemeen conservator van het Gorcums Museum, is hij in maart 2008 de initiatiefnemer geweest van de Stichting Gouden Eeuw Gorinchem. In April 2010 is Biemans afgetreden als wethouder van Gorinchem.

Van 2010 tot 2020 is Biemans gast-conservator van het Gorcums Museum geweest, waar hij naast het werk op het gebied van de Oude Meesters de overzichtstentoonstelling van de Leidse schilder Fer Hakkaart en een expositie over de Nieuwe Haagse School heeft georganiseerd. In Wassenaar heeft Biemans in het Raadhuis De Paauw in 2017 een tentoonstelling over Floris Verster, Menso Kamerlingh Onnes en de Leidse School samengesteld. In 2020 is hij met filmmaker Henk Ganzeboom een tiendelige Youtube serie over de Oude Meesters gestart.