View this page in English

De heer Drs. B. Biemans MA

De heer Drs. B. Biemans


Drs. Bert Biemans MA is in 1945 in Gorinchem geboren.
In 1966 is hij vertrokken naar New York City, waar hij twee jaar stage heeft gelopen bij een groot Amerikaans Ingenieursbureau en waar hij tevens economie heeft gestudeerd aan New York University.
In 1968 is de heer Biemans aan de Universiteit van Amsterdam economie gaan studeren waar hij in 1974 zijn doctoraal examen heeft gehaald.
Na een internationale carrière in het bedrijfsleven in onder andere de bouw- en luchtvaartsector en bij het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag is hij in 2003 met zijn studie Kunstgeschiedenis begonnen, aanvankelijk aan de Universiteit Leiden en vervolgens aan de Universiteit van Amsterdam.

In juni 2007 heeft de heer Biemans zijn masterbul Kunstgeschiedenis gehaald met als specialisatie: De schilderkunst uit de 17de eeuw. Zijn scriptie heeft hij onder begeleiding van dr. Marten Jan Bok en Prof. dr. E.J. Sluijter geschreven over het aantal schilderijen dat in de 17de eeuw in de Republiek is gemaakt.

Na 40 jaar keerde de heer Biemans weer in Gorinchem terug, waar hij in augustus 2007 wethouder werd. Samen met mevrouw Annet Ardesch en de heer Rob Kreszner is hij in maart 2008 de initiatiefnemer geweest voor de Stichting Gouden Eeuw Gorinchem. Op 22 April 2010 is de heer Biemans afgetreden als wethouder van Gorinchem.