View this page in English

Mevrouw J.A. ArdeschAnnet Ardesch

Annet Ardesch werd in 1953 geboren in Den Helder en verhuisde in 1966 naar Gorinchem. Na de middelbare school woonde zij een jaar in Brussel en op een kasteel bij Luik voordat zij haar opleiding aan de Kunstacademie St. Joost in Breda startte.
Van 1971 tot 1977 heeft Annet Ardesch daar 1 jaar grafische publiciteit gestudeerd en 5 jaar vrije grafiek (etsen, litho´s etc.). Aansluitend bekwaamde zij zich in de schilderkunst.

Sinds 1977 werkt zij als vrij kunstenaar in Gorinchem en exposeert regelmatig. Daarnaast voert zij opdrachten uit voor particulieren, bedrijven, instellingen en de overheid.

Begin jaren 90 verrichtte Annet Ardesch tevens enkele jaren artistieke arbeid voor een impresariaat: het verzorgen van de publiciteit rond artiesten, boekingen, vertalen contracten, ontwerpen van affiches en programmaboekjes, schrijven van teksten, maken van fotoreportages, begeleiden van artiesten in binnen- en buitenland. Dat waren o.a. Flairck, Laurens van Rooyen, Montezuma’s Revenge, Kadanz en Het Goede Doel.
Vervolgens werd zij adjunct-directeur bij Original Music/Laurens van Rooyen BV in Maarssen en daarna werkte zij jarenlang voor schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem, o.a. als voorzitter van de programmacommissie.
Vanaf 1985 schreef zij voor de regionale pers reportages, recensies, interviews, een eigen kunstrubriek en iedere week een politieke cartoon. Met dat laatste moest Ardesch in 2000 stoppen omdat zij werd gekozen tot gemeenteraadslid in Gorinchem.
Sinds 2004 is zij overigens wel compositietekenaar voor de recherche van Zuid-Holland Zuid en Rijnmond.
Op 9 Maart 2010 is mevrouw Ardesch afgetreden als raadslid van de Gemeente Gorinchem.