View this page in English

Mevrouw J.A. Ardesch

Annet Ardesch

Annet Ardesch werd in Den Helder geboren en verhuisde in 1966 met haar ouders naar Gorinchem. Na haar eindexamen HBS bracht zij een jaar in het buitenland door om haar Frans te perfectioneren, voordat zij haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda begon, die zij in 1977 met een diploma afrondde.

Sinds die tijd werkt zij als vrij kunstenaar in Gorinchem en exposeert regelmatig. Daarnaast voert zij opdrachten uit voor particulieren, bedrijven, instellingen en de overheid.

Sinds 1990 werkte Annet Ardesch tevens enkele jaren voor een impresariaat waar zij naast het ontwerpen van affiches en programmaboekjes, het schrijven van teksten en het maken van fotoreportages, ook artiesten begeleidde. Dat waren o.a. Flairck en Laurens van Rooyen.
Vervolgens werd zij adjunct-directeur bij Original Music/Laurens van Rooyen BV in Maarssen en was zij jarenlang verbonden aan schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem, o.a. als voorzitter van de programmacommissie.
Ook schreef zij voor de regionale pers reportages, recensies en interviews, had zij een eigen kunstrubriek en tekende zij iedere maand een politieke cartoon. Van 2000 tot 2010 is Ardesch lid geweest van de gemeenteraad van Gorinchem.
Sinds 2004 werkt zij bovendien als compositietekenaar voor zowel de recherche als voor particulieren. Tevens verleent zij in die hoedanigheid regelmatig haar medewerking aan verschillende TV programmaís zoals voor BNNVARA, RTL, de Belgische zender VTM en het NOS Journaal.